la Betty Boop

( secrets de l’eterna joventut)

La literatura s’ha ocupat fins a la sacietat de la recerca de la  pedra filosofal o l’elixir  de l’eterna joventut. No envellir mai, viure  per sempre. Conservar la joventut, la  bellesa , la salut, fent-se  ressò de mites com el de la venda de l’ànima “Faust”.  Llegendes  com la de les facultats guaridores del Sant Grial . La transferència  de  ments a altres cossos capaços de suplir les nostres  mancances.

Els últims experiments realitzats a la Universitat de Harvard amb  la  “telomerasa” i  el seu paper decisiu en la recomposició dels enzims que formen el nostre ADN,  demostren que també els mamífers es  poden beneficiar de processos de regeneració i rejoveniment molecular.En principi no saben si l’efecte d’aplicar aquests tractaments poden alentir el deteriorament, frenar o fins i tot revertir-lo. La seva sorpresa és majúscula a l’advertir que els animals rejoveneixen. Un dels efectes és que els testicles dels ratolins que havien envellit, fins a perdre la seva funció reproductora, s’han tornat a convertir en petites fàbriques d’espermatozoides. És un clar símptoma de rejoveniment.

La espècie humana toca fons. Exterminacions de col·lectius per motius de raça, religió, ideologia, sexe. No pot assumir l’explosió demogràfica, la falta d’aliments provoca la mort dels menys afortunats, i amb més risc de malalties; el còlera i la sida s’encarreguen de la resta. Les autoritats s’han convertit en dictadors per preservar el benestar d’uns quants.

Centenaris i centenàries amb més empenta que els seus néts, salten, canten i ballen pels carrers “la Betty… la Betty… la Betty Boop… s’estira … s’arronsa .. com un io-io !!”, amb els testicles al màxim de producció i els ovaris a ple rendiment.

S’atura l’evolució, el declivi pot arribar fins a la desaparició de l’espècie.

Això és un caos.

Quant a panxample

panxample, no per que tingui la panxa ampla o sigui un panxacontent, que també; sinó que és en honor a Joan Baptista Pujol i Fontanet, (Alfara dels Ports, Baix Ebre, 1857 – Tarragona, 1883). Bandoler anomenat "panxample".
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Relats, Secrets i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *