L’última lliçó

(Secrets d’antigues civilitzacions)

Mira fill meu,

Milers d’anys ens separen d’aquelles civilitzacions de les quals provenim. El treball dels arqueòlegs i dels antropòlegs ens han aportat dades, que ens permeten saber com van anar evolucionant. Avui ens podem fer una idea aproximada de com eren i com devia ser la seva vida.

Dins de cada grup hi havia uns membres, que transmetien els seus coneixements de generació en generació. Van aprendre a construir grans obres, construccions tan perfectes que encara ara passats milers d’anys són visibles; piràmides dels antics egipcis, construccions romanes o de l’edat mitjana que encara es mantenen en peu. Construccions perfectes, pedra sobre pedra, amb sincronia, harmonia i equilibri amb la naturalesa. Delicades i majestuoses al paisatge. Obres, sense cap mena de dubte, de grans mestres i constructors, gairebé al punt de la perfecció.

Aquests coneixements ens han arribat generació rere generació junt amb el gran secret dels constructors, que per assegurar-se el futur empresarial, econòmic i pel bon funcionament de les generacions venidores, davant de temps difícils, amb crisi, i/o en definitiva assegurar-se la feina de per vida, deixaven una gotera a la teulada al finir l’obra.

Un petit porus que amb el temps anirà fent la seva funció.

El gran lema i secret transmès generació rere generació, és “Qui no adoba la gotera ha d’adobar la casa entera” i el secret encara més ben guardat “després d’adobar-la, deixar-ne un altre pel futur“ i així assegurar la bona marxa de constructors i arquitectes.

-Doncs, com et penses que t’hem pagat la carrera d’arquitecte?

Quant a panxample

panxample, no per que tingui la panxa ampla o sigui un panxacontent, que també; sinó que és en honor a Joan Baptista Pujol i Fontanet, (Alfara dels Ports, Baix Ebre, 1857 – Tarragona, 1883). Bandoler anomenat "panxample".
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Relats, Secrets i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *