“Criatures fantàstiques”

Al llarg dels darrers anys moltes novel·les de fantasia han tingut un èxit notable i fins i tot s’han dut al cinema. Això ens ha permès conèixer tot un seguit de personatges fantàstics: orcs, hobbits, elfs… Però malgrat aquesta riquesa vinguda de fora, no podem oblidar que dins el territori de parla catalana, a banda de personatges fantàstics universals com els dracs, les bruixes, els bruixots, els mags i molts d’altres, també en tenim de propis. Estem parlant dels menairons, martinets, nyitus, dames blanques, dips, llufes, dones d’aigua i tantíssimes altres criatures fantàstiques de la mitologia catalana.

 La presentació a càrrec de:

Pilar Navarro, Arnau Soler, Sílvia Romero, Marc Arencón i  Núria Gausachs


Aquests són els autors/autores dels contes que trobaràs entre aquestes pàgines: cada conte un petit món narratiu però intens, cada conte un tros de vida llaurat per la màgia d’un somriure.

 

 

 

Instantànies de la presentació                                                           Fotografies Toni Arencón

 

La crònica per   Anna Maria Villalonga

Quant a panxample

panxample, no per que tingui la panxa ampla o sigui un panxacontent, que també; sinó que és en honor a Joan Baptista Pujol i Fontanet, (Alfara dels Ports, Baix Ebre, 1857 – Tarragona, 1883). Bandoler anomenat "panxample".
Aquesta entrada ha esta publicada en De tot. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *