” Llibertat “

És el títol del poemari editat per l’A. R. C. i Meteora.

 

Què és la llibertat? Si consultem un diccionari ens indicarà que és l’estat en què es troba qui no és esclau. Però de llibertat, de tipus de llibertat, de formes d’exercir la llibertat, n’hi ha moltes. Llibertat política, llibertat religiosa, llibertat de premsa, llibertat d’expressió, llibertat sexual… Totes comporten uns drets, i també unes obligacions.

En aquest recull de poemes d’autoria compartida, sota el títol de “Llibertat”, s’hi aplega un bon reguitzell de poètiques, la suma de les quals és una sola veu, la de l’individu que escriu sense més finalitat que el desig, l’obsessió, el neguit, el goig, l’angoixa…
I aquesta diversitat d’autors, de poetes, fa que el concepte de llibertat s’entengui per tot el llibre com un rizoma que ens endinsa per filosofies, situacions, paisatges i figures, bo i oferint al lector un ampli ventall de mirades, experiències sensibles, reflexions o reivindicacions que van conformant un tot poètic on regna el lliure albir poetitzat en una proliferació d’imatges, amb gran diversitat d’estils, estètiques i ideologies.

Pròleg d’Ester Xargay

ISBN 978-84-92874-68-2 | 96 pàg | 13,5 x 20cm | Rústica

Efectivament, una entranyable i emotiva presentació.
El retrobament de relataires i el record de Salvador Iborra, van ser motius per parlar i enlairar la paraula llibertat.
No cal dir que la presentació, la locució i els rapsodes, ho varen fer d’allò mes bé.

Tot recordant Salvador Iborra

“Llibertat” aplega 74 poemes de 47 autors i autores, seleccionats entre tots els que es van presentar al concurs de poesia del mateix nom que enguany, entre els mesos de gener i març, va convocar l’ARC formulant una pregunta molt concreta als participants: Què és la llibertat?

Color, llum, harmonia, amistat, poemes i poetes amb la ” llibertat”.
 
 
Llibertat A R C
Des del meu mar
La crònica per, Anna M. Villalonga
Lo Càntich 
 

Quant a panxample

panxample, no per que tingui la panxa ampla o sigui un panxacontent, que també; sinó que és en honor a Joan Baptista Pujol i Fontanet, (Alfara dels Ports, Baix Ebre, 1857 – Tarragona, 1883). Bandoler anomenat "panxample".
Aquesta entrada ha esta publicada en De tot. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: ” Llibertat “

  1. NÚRIA NIUBÓ I CABAU diu:

    Per a mi ha estat un privilegi i un orgull forma part del grup de poetes d’aquest meravellós poemari.
    Gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *