Escultures líquides

imageSona la música per tot arreu.

Boira gebradora de les primeres llums, escultures líquides, fantasies de la naturalesa, petites joies fonedisses,… preciós!

El vell garrofer, fidel als desitjos de totes les generacions que l’han visitat, avui li toca ser una cabana. Dos vailets amb quatre fustes i un plàstic per protegir-se de la pluja, hi tenen el seu món, martiritzant algun animaló.

Estan construint una amistat per a tota la vida, tot i que de ben segur els seus destins seran molt diferents.

Baixen al rierol. Deixen que s’emporti fulles seques com si fossin vaixells.

Juguen amb pedres, tirades amb destresa, fent-les rebotar al gorg.
– Mira aquesta! un, dos, tres i quatre bots.

Escolten el silenci. No ho saben però són part del paisatge.

Grans i petits saltants a les muntanyes, cues de cavall o de qualsevol animal, enriquint el viatge. Parada obligada del caminant, escultures líquides naturals, fonts d’inspiració… idíl·liques!

Al fons de la vall, riu avall, serpenteja el terreny donant formes capritxoses, rieres, rierols, torrents, llacs, estanys… relaxant!
Escultures líquides sòlides, glacials, geleres, candeles, blocs de gel gegantins… una meravella!

Petites escultures líquides per a beure, abeuradors, càntirs, fonts …la gota que vessa el vas…, alegre!

Escultures líquides, herència de temps antics, servitud d’aqüeducte, ponts per transportar-la, recs, rescloses, sínies, pous, cisternes, aljubs, canals, safareigs, rentadors, basses, cossiols …, la nostre historia, … solemne!

La mar juganera i engrescada a cada cop de mar, acarona les roques enlairant veritables escultures líquides de formes i dimensions majestuoses … colossals!

Places modernes, places dures, combinant la pedra amb escultures líquides, sortidors espontanis, inesperats, sorprenen al visitant, jugant amb la llum … lents i verticals!

Brollen fonts lluminoses canviants de formes i colors, ingràvides a l’espai, xipollejant entre si l’element liquid, fluid i refrescant, polvoritzant-lo, creant un microclima.
Escultures líquides, per admirar i recordar algun fet destacable. Invita a la reflexió, al repòs, al descans, … a la pausa!

La pluja amb xiu-xiu, cabalosa, torrencial, pedregant, amb calamarsa, o bé nevant, escultures líquides en el seu màxim exponent. El líquid element, retorna al seu cicle, magnificat amb llamps, trons i tot el seu rigor, viu, amb força, contundent!… sublim!… espectacular!.

La música continua sonant.

 

Quant a panxample

panxample, no per que tingui la panxa ampla o sigui un panxacontent, que també; sinó que és en honor a Joan Baptista Pujol i Fontanet, (Alfara dels Ports, Baix Ebre, 1857 – Tarragona, 1883). Bandoler anomenat "panxample".
Aquesta entrada ha esta publicada en Contes, Relats. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *